середу, 4 листопада 2015 р.

Митарства загадкової російської душі у пошуках "російської ідеї"

Сьогодні у Росії відзначали "день національної єдності" під час якого у Москві (у Щукіно) пройшов "правильний" російський марш "за русский реванш", на відміну від "неправильного" російського марша (у Люблино), який традиційно проводить Д. Дьомушкін та учасників якого підозрюють у "неправильних" підступних "проукраїнських" та "про гітлерівських" симпатіях.
Окрім цих двох маршів, у центрі Москви пройшов (самий "правильний", так би мовити, центристський) третій російський марш під гаслом "ми єдині", організований громадським рухом "русский мир" під час якого росіяни демонстрували свою єдність з малими народами Росії та іншими представниками російської флори та фауни (вовками, ведмедями та "російськими мотоциклістами").
Навряд чи тут можно казати про якусь там "єдність", не те, що національну,  а навіть про єдність у навколо патріотичному середовищі, хоча це теж досить типово для Росії ситуація, що відображає митарства загадкової російської душі у болючих пошуках "російської ідеї". І судячі з всього цю "ідею" досі ще не знайшли, принаймні сьогодні.



Немає коментарів: