неділю, 29 листопада 2015 р.

Червоненко погрожує українцям вбивством!

Подивився я вчора відео в якому Євген Червоненко погрожує розправою та обіцяє "відрізати язика" активістам, що виступали на річниці Революції гідності з начебто "антисемітськими" на думку Червоненко заявами.
Я відразу скажу, що вважаю вказаний захід, що відбувся - фарсом та черговим "струсом повітря". Можете на мене ображатись. Але, хто такий Червоненко, щоб відкрито та зухвало погрожувати цим людям та робити подібні заяви? Нагадаю, вам хто він такий? Пан Червоненко на початку двохтисячних років разом з нинішнім Президентом України Петром Порошенко, намагався домогтися, щоб Україна сплачувала грошові репарації державі Ізраїль у зв`язку з начебто участю українців у голокості! Як вам таке? Тобто, хто такий Червоненко (до речі як і Порошенко) - вже зрозуміло. Далі. Навіть у разі, якщо б українці, як це доводив Червоненко дійсно б приймали участь у голокості (що є відвертою брехнею), але припустимо це суто теоретично,  яким чином держава Україна, який на той час виповнилось від сили п`ятнадцять років мала нести правову відповідальність за події та дії окремих представників населення, що проживала на цієї території  60 років тому? Так, припустимо, що вони були українці, але більшість з них було громадяни СРСР, а офіційним правонаступником СРСР є як відомо - Російська Федерація, ані Україна, то може Червноненко треба було позиватись саме до Росії? Бо з юридичної точки зору це було б, принаймні  грамотним.
Тепер повернемося до заяв активістів Майдану. Особисто я не побачив жодного натяку на антисемітизм у їх виступах (ну майже, не побачив), тим більш якогось розпалювання національної ворожнечі. Я побачив (почув), що людина заявила про те, що нам не потрібен такий "жидівський Президент" і де тут антисемітизм? Порошенко дійсно є етнічним представником єврейського народу. Вальцман - прізвище батька Порошенко, Прізвище "Порошенко" - це прізвище матері Президента. Це загально відома інформація. Навіть, у разі якщо це не відповідає дійсності, оратор враховуючи достатньо поширену в ЗМІ інформацію щодо можливого справжнього прізвища Президента Порошенко як Вальцман - міг добросовісно помилятись, але це фактично нічого не змінює. Він (оратор) вважав Президента Порошенко - євреєм і що з того? Визнання цього є - антисемітизмом? Ні. Чи маю, наприклад я ображатись, якщо хтось скаже, що я українець? Назвати мене українцем є розпалюванням національної ворожнечі? Щодо визначення "жидівський", то в цьому теж не має ніякого криміналу. Визначення "жид" є традиційним визначенням євреїв в української мові. "Жидами" євреїв називав навіть Тарас Шевченко у своїх творах і тут не має жодних образ. Слово "єврей" - ніколи не було притаманне український мові, воно було позичено з російської, а наприклад у польській мові взагалі не має такого визначення як "єврей", вони й досі називають жидів - "жидами" цілком офіційно і це нікого не ображає. До речі на Західній Україні теж досі кажуть саме "жид", а ні єврей.
А казати те, що такий Президент "нам не потрібен"  - цілком законне право кожного громадянина. Бо ми живемо в демократичній країні, де суспільство має усі права вважати та ставити під сумнів доцільність та ефективність той чи інші гілки влади та її представників. То в чому тут антисемітизм, пане Червоненко? Чи бути незгодним з Порошенко - не можно бо він єврей і це є автоматично антисемітизм чи антисемітизмом є визнавання єврейської національності взагалі?
А  ось заява самого Червоненко вже точно підпадає під склад злочину ст. 129 ККУ "Погроза вбивством". Чи може у зв`язку з тим, що ви пан Червоненко - є жидом, вас це не стосується, бо притягнення вас до відповідальності - відразу ж буде "антисемітизм"?


Немає коментарів: