пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Кличко і Береза. Порівняння двох кандидатів.

У неділю 15 листопада другий тур виборів на посаду Київського міського голови. Киянам доведеться обирати між бідним але хитрим євреям Бориславом Березой та багатим але дурним Віталієм Кличко. Нелегкий вибір. Треба віддати належне останньому у тому, що він тверезо оцінивши свій інтелектуальний потенціал та словниковий запас відмовився від незручних для нього відкритих дебатів з Березою і правильно зробив.
Бо запрошувати Кличко на дебати це теж саме, що запросити Березу на боксерський ринг. Кличку так і треба було зробити у відповідь.  Але він цього на жаль не зробив, мабуть у нього погані піар -технологи. Користуватись треба тим, що добре вмієш. Хоча головну помилку у своєму житті Кличко зробив, коли вирішив піти у велику політику, принаймні йому не треба було залишати крісло народного депутата Верховної Раді, бо там його боксерські навички придалися б краще ніж у КМДА. До того ж у парламенту йому було б простіше "загубитись". Зовсім інша справа - мерське крісло очільника столиці. Мало того, що ти постійно на видноті, то ще й треба хоч щось розуміти у господарських питаннях міста, бо хоча посада міського голови - безумовно політична, але до самої політики має дуже далеке відношення. Справжній мер якщо його розбудити в ночі, як мінімум має точно сказати кількість тролейбусів і трамваїв у місті, скільки потрібно пального на день, щоб заправити всі маршрутки, на яких вулицях треба відремонтувати дороги та які будинки і де саме потребують капітального ремонту і  скільки для кожного з них треба виділити грошей, а ще де сьогодні прорвало каналізацію, в якому районі не має горячою води, а де треба встановити лавочки та відремонтувати ліфти і ще багато - багато чого...  Мені звичайно можно заперечити, бо якщо Черновецький впорався, то й Віталік подужає. На що я зауважу, що Черновецький був "божа людина" та допомогав стражденним, а Кличко не може нічого запропонувати, окрім "проголосуй за європейське майбутнє". Тобто намагається на дурняк "виїхати" на поки що популярній, "про європейський" риториці. Хочу спитати: яким боком посада мера стосується до питань зовнішньої політики країни - не зрозуміло? Невже Кличко - це і є "європейське майбутнє"? Коротше кажучі, навіть нормально "розвести" виборця та пообіцяти - не може. Ще одне підтвердження того, що у Кличко погані піар - технологи. Зовсім інша справа - Борислав Береза. У нього виявляється для Києва є "план Б", який так само як і "план Барбароса" ніхто в очі не бачив. Але це неважливо. Береза як будь який нормальний єврей сунув руку у кишеню та робить вигляд, що у нього там щось є. Так, він блефує, але нагадаю, що його стратегія мала безперечний успіх та дозволила пройти у другий тур виборів. Він вже переміг, бо змусив рахуватись із ним. А ось Кличко посада мера дісталась не завдяки його здібностям, а всупереч.
Біда в тому, що не зважаючи на те, що посада мера передбачає у 99% заняття господарською діяльністю міста, ті, хто сьогодні претендує на неї, ідуть туди займатись політикою.

Немає коментарів: