середу, 11 листопада 2015 р.

Сценарій фільму про українського Рембо

Як відомо український кінематограф перебуває у не найкращому стані. Хоча - ні, його практично не існує.
У дев`яності роки спроби створити його хоча й були (наприклад, пригадую такого режисера як Олесь Янчук, що знімав сумні стрічки про УПА), але все це діло дуже швидко затухло, тому протягом нульових, ми практично не бачили якісного українського кіно
та вимушені були дивитись іноземне, у тому числі російське, а потім скаржились, що Росія нам його показувала. Після Майдану Міністерство культури в черговий раз обіцяло почати програму державної підтримки нашого кінематографу. Вийшло в світ навіть пара фільмів, але широкого резонансу в суспільстві це не викликало. Великий поціновувач кінематографа Дмитро Корчинський каже, що сучасне цікаве українське кіно має бути більш "драйвовим". Повністю згоден. Тому я взяв на себе сміливість та накидав  сценарій "драйвового" українського кіно з бюджетом не менш, ніж три мільйони доларів. Такий собі ремейк американського "Рембо" у українських тонах. 
Доброволець ДУК на ім`я Василь повертається до дому у Київ з зони проведення АТО, пройшовши все пекло війни від початку до кінця. Він вижив у іловайському котлі, побував у донецькому аеропорту та в полоні сепарів. Сумні та жахливі спогади миготять в його голові, коли він йде Хрещатиком. Він мав би повернутись героям з усіма почестями, але замість цього розуміє, що не потрібен ані суспільству, ані державі. Оточуючи його зневажають. Дружина зрадила з донецьким біженцем. Не має грошів навіть купити шаурму. По дорозі його  шманає нова поліція, знайшовши у Василя в кишені п`ять куль від автомату АК, його відвозять до Печерського райвідділу, де слідчий з операми починають його катувати. - Ну, що дострибався "майданутий" - кажуть вони?! Але наш Василь виявився спритнішим, не став цього терпіти. Він ламає операм щелепи та тікає звідси на їх службовому авто, заволодівши табельним "Макаровим". Під московським мостом, Василь ховається від переслідування та відкопує схрон зі зброєю та вибухівкою, який він створив ще за часів Майдану.
В ночі український Рембо мінує весь урядовий квартал (Верховну Раду, Кабмін, НБУ та Адміністрацію Президента) й підриває. Дуже видовищно. Центр столиці охоплений полум`ям та димом. Пищать поліцейські сирени.  1+1 веде прямий репортаж. Розстріляно ще кілько десятків поліціянтів. МВС та СБУ - безсиле щось зробити. Боєприпасів та "тушонки" у Василя вистачить ще на тиждень. Все як тоді, в донецькому аеропорту.  Колишніх "кіборгів" - не буває і Василь це знає. Але особу "терориста" встановлюють. 
Аваков в істериці дзвонить вночі Дмитру Ярошу та за будь які гроші просить вгамувати свого бійця. Далі, я думаю ви вже здогадались. Провідник Ярош прибуває на бойову позицію Василя у руїнах "Банкової" та умовляє його здатись мусорам бо Путін нападе на Україну. - Не переймайся - каже він, поклади зброю, ти герой АТО. Батьківшина тобі все пробачить. Ми тебе "відмажимо". Поїдиш у командировку до Мукачево. Василь погоджується.
Фінальний акт: вирок Печерського суду - пожиттєвий строк та культовий статус у інтернеті.

Немає коментарів: